Upravo sam probao i nije moguće... evo i snimka sa telefona.
Viber3.jpg
Od pre nekoliko dana korisnici Android telefona iz Srbije ne mogu preuzeti i instalirati Viber sa Google Play-a.
Viber je aplikacija koja se koristi za besplatne razgovore, slanje tekstualnih poruka i slika (preko WiFi-a).
Ipak postoji način da se Viber instalira bez dodatnih "zahvata" telefonu.
Ukratko ćemo objasniti kako da to uradite bez mnogo muke:
- Povežite se preko WiFi-a na internet
- Kod novijih modela telefona pokrenite Google Play aplikaciju, a kod starijih Market
- Unestite svoje korisničko ime i lozinku (vaša Gmail adresa i lozinka)
- Sada pokrenite browser i ukucajte www.viber.com
- Kada se stranica učita sajt prepoznaje platformu sa koje pristupate i nudi vam da preuzmete Viber aplikaciju za Android telefone
- Kliknite na Get Viber, automatski će se pokrenuti Google Play aplikacija i ponuditi vam instalaciju Vibera
- Tapnite na Install, a zatim na Accept & Download
- Povucite prstom od gornje ivice displeja na dole da bi se prikazao bar za notifikaciju, a zatim sačekajte da se aplikacija instalira
- Pokrenite Viber i kliknite na Continue
- Sada će vas aplikacija upitati želite li da odobrite pristup vašem imeniku kako bi svi kontakti koji imaju instaliran Viber bili dodati u vašu Viber kontakt listu
- Kliknite na Ok ako želite
- Sada je potrebno da unesete svoj broj telefona kako bi Viber uradio verifikaciju vašeg naloga. Broj unesite bez početne 0. Primera radi ako je vaš broj 062123456 unesite samo 62123456.
- Kliknite na Continue. Još jedna provera da li je broj ispravno ukucan, ako jeste kliknite na OK, ako nije kliknite na Edit i uradite korekciju
- Sada se čeka verifikacioni broj koji dobijate putem SMS poruke i koji se automatski unosi i potvrdjuje vašu registraciju za Viber
- Sada unesite svoj nadimak ili ukoliko želite ime i prezime kako bi vas prijatelji prepoznali u svom Viber imeniku
- Takodje se možete prijaviti i koristeći svoj Facebook nalog
- Kliknite na Save & Done
- Svi vaši kontakti će biti automatski obavešteni da ste instalirali Viber i ćaskanje može da počne
U slučaju da na ovaj način ne možete instalirati Viber na svom telefonu pokušajte na način koji je objasnio PAGZLY u postu #4
Ako vam se ovo učini komplikovano instalaciju možete uraditi na još jedan način.
- Povežite se preko WiFi-ja na internet
- Udjite u Settings -> Applications -> i označite Unknown sources
- Pokrenite browser i u adres baru otkucajte sledeću adresu http://download.viber.com/viber.apk (ako ovaj post čitate preko mobilnog telefona jednostavno kliknite na prethodni link i preuzimanje počinje)
- Kada ste preuzeli aplikaciju udjite u Downloads na telefonu i kliknite na fajl koji ste upravo preuzeli "viber.apk"
- Sada je sve isto kao i gore napisanom uputstvu od tačke 9 pa do tačke 18
Ukoliko imate pitanja vezana za instalaciju i funkcionisanje Viber aplikacije možete ih postaviti u nastavku teme.
Izmenio Dr.Mobile : 16-03-13 u 17:56
Upravo sam probao i nije moguće... evo i snimka sa telefona.
Možda vaš telefon nije na listi podržanih, ili imate custom rom?
Telefon jeste podržan (Huawei G300) i imam originalni rom, na snimku lepo piše kako aplikacija nije podržana u našoj zemlji, to mi se dešava na nekoliko različitih aparata (LG, Alcatel i HTC).
Ovo je slika mog originalnog rom-a sa kojim sam pravio snimak.
Ko ima problem kao ja može da skine Viber sa ovog linka Viber_2.3.0.694.apk
Izmenio PAGZLY : 16-03-13 u 11:05 Razlog: Ubačen link
Radi li kad se direktno instalira preko apk fajla?
Radi normalno kada se instalira apk fajl...
![]()
moliba za Dr. Mobile:
Instalirao viber na motorola motoluxe xt 615 android 2.3. Sms sa inostranstvom ok,ali pozivi nikako. Molim za pomoć.Hvala
Izmenio ditirumi : 30-04-13 u 10:14
Prikazuje li Viiber neku grešku ili jednostavno ne prihvata da pritisnite taster Call?
Imam Samsung I9000 Galaxy S,Instalirala sam Viber i dobila sam kod ali kad upisem kod izlazi da je neispravan , sta da radim?, u cemu je problem? Pozdrav
Pokušajte da uradite aktivaciju na drugi način.
Posetite oficijelni sajt Viber aplikacije i ovde zatražite novi kod za aktivaciju.
Unesite svoj broj bez početne pozivne nule. Ako vam je broj telefona 063123456 unestite samo 63123456.
Kliknite na Continue
Izaberite željeni jezik i kliknite na Get Code taster
Zapišite broj koji se pojavi i unesite ga u aplikaciju na svom telefonu.
Trenutno ima 1 korisnika koji čitaju ovu temu. (0 registrovanih članova i 1 gosta)
Podeli ovu temu sa prijateljima na mreži