Kupili ste polovan ili nov iPhone i želite da ga povežete na PC da bi prebacivali slike, video snimke, imenik i slično. Pre nego što prvi put konektujete svoj iPhone na PC potrebno je da isključite opciju AUTO SYNC u iTunes softveru. Zašto je potrebno da isključite AUTO SYNC u iTunes softveru? Isključivanjem ove opcije sprečavate da vaši podaci u Iphone-u budu prepisani drugim podacima bez vašeg odobrenja.


  • Sa oficijelnog sajta proizvodjača iPhona preuzmite softver iTunes
  • Sajt automatski prepoznaje koju verziju Windows operativnog sistema koristite, pa je preporuka da preuzimanje radite sa PC-ja na kome planirate da iTunes koristite




  • Instalirajte softver
  • NE KONEKTUJTE TELEFON još uvek na PC
  • Pokrenite iTunes




  • Iz menija iTunes softvera izaberite opciju „Edit“
  • Zatim izaberite opciju „Preferences“
  • Pojaviće se mini prozor sa opcijama
  • Kliknite na ikonicu sa natpisom „Devices“





  • Označite opciju „Prevent iPods, iPhones, and iPads from syncing automatically“
  • Kliknite na OK, da potvrdite podešavanja
  • Sada možete da konektujete svoj iPhone na PC bez bojazni da ćete ostati bez važnih podataka


Predlažemo da pogledate video tutorijal kompletnog procesa: